divendres, 21 de març del 2014

Conferència: Grups cooperatius a l'aula

El passat dimarts 11 de març es va iniciar el cicle de conferències Avançar cap a l’escola inclusiva, organitzat pels companys del Centre de Recursos de la Terra Alta. La conferència inicial Grups cooperatius a l’Aula, va ser impartida per Mercè Mas i Asun Gracia, la Cap d’Estudis i una de les tutores de l’Escola La Roureda de Sant Esteve ses Rovires, que ens van explicar la seva experiència de treballar amb l’alumnat en equips cooperatius. Van destacar que és una manera de treballar molt enriquidora per a l’alumnat, i tot i que no és fàcil, sobretot al principi, dóna resultats molt positius a tot el tipus d’alumnat. Gràcies als companys del CRP de la Terra Alta us oferim el vídeo de la conferència.

dijous, 20 de març del 2014

Guia pràctica per co-crear a l'escola

Des d'aquí s podeu descarregar la Guia pràctica per co-crear a l’escola. Ha estat elaborada per Lluís Sabadell i és el resultat de les experiències en l’àmbit de la co-creació i l’eduació amb projectes. És un llibre dirigit a mestres, famílies, monitors/es o qualsevol persona que vulgui iniciar un procés de co-creació. Si bé ha estat escrita pensant en un context educatiu -i més concretament una escola d’infantil i primària- veureu que les activitats i eines que es proposen són aplicables a qualsevol context.

La guia consta de cinc capítols, un per cada una de les fases del procés de co-creació -Conèixer, Co-crear, Construir i Celebrar- i un d’inicial que explica com dissenyar el procés en sí. En cada un d’ells trobaràs eines, consells i trucs amb l’objectiu d’orientar-te i fer-te més fàcil el disseny i gestió del procés.

A partir del dia 17 d’abril es podrà accedir a la nova plataforma www.cocreable.org un portal dedicat a difondre la co-creació en diversos àmbits.

divendres, 14 de març del 2014

Escola i universitat


Compartim una idea interessant que ens arriba des de Múrcia i Alacant. El professorat i l'alumnat de Cicle Superior de l'Escola Virgen de Belén de Jacarilla (Alacant) i el professorat i l'alumnat de Magisteri de la Universitat de Múrcia, estan desenvolupant un projecte col·laboratiu que pretén, entre altres coses, apropar la realitat escolar quotidiana als futurs mestres. La idea és senzilla, els alumnes de primària proposen als universitaris diversos temes al voltant dels quals els futurs docents exposen les seves opinions i propostes. Uns i altres es comuniquen de formes diverses, intercanvien missatges i el resultat de tot el procés es va recollint en vídeo. Podeu consultar tota la informació i fer el seguiment del projecte al blog de l'experiència  i el de la classe.

dijous, 13 de març del 2014

Vuit punts bàsics en el treball per projectes

Un article senzill que resum en vuit punts les condicions que ha de tenir qualsevol aplicació de la metodologia de treball per projectes

divendres, 7 de març del 2014

Recull recursos treball per projectes

Des d'aquest enllaç podeu accedir a un recull de recursos virtuals al voltant de la metodologia de treball per projectes. Hi trobareu experiències, documentació, propostes i pàgines web.