dijous, 25 d’abril del 2013

Treball globalitzat a secundària



L'Institut Quatre Cantons és un centre de secundària participant de la Xarxa de Centres Innovadors de l'ICE de l'Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest vídeo Ramon Grau, director del centre, explica com treballen els continguts a travès del Treball Globalitzat. El projecte educatiu del centre es basa en tres idees força:
  • La cerca d'excel·lència, entesa com a èxit per a tothom a partir del desplegament dels talents de cada alumne i la compensació de les seves mancances.
  • El principi d'equitat, fomentant la igualtat d'oportunitats i la justícia social a partir de la valoració de la diversitat cultural i l'atenció a grups de desigualtat educativa.
  • La formació integral, tant intel·lectual i acadèmica com de valors.
En aquest centre treballen les àrees de ciències socials, ciències naturals, educació visual i plàstica i tecnologia en una franja horària setmanal d'11 hores a través de centres d'interès que globalitzen continguts. També hi són presents continguts de llengua (competència comunicativa i audiovisual) i de matemàtiques (competència matemàtica) amb la intenció de treballar des d'un enfocament competencial continguts d'aquestes àrees instrumentals. L'orientació general és abordar un bloc de contingut que incorpora transversalitats temàtiques (continguts que es poden estudiar des de diferents àmbits disciplinaris), però també fer-ho des de la perspectiva de la personalització, és a dir considerant els estils d'aprenentatge i la diversitat d'intel·ligències i capacitats de l'alumnat. Al document de Desplegament curricular a l'ESO expliquen el que són els TGCI i com es despleguen amb més detall.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada